Málker

Reklám kicsit másként

Kérdés, kérés, ajánlás

malkerblog@gmail.com

Címkék

10dolog (15) animáció (7) átverés (5) autó (18) auto (5) baki (9) dan clark (13) durex (5) durva (47) fail (36) foci (21) heineken (6) japán (7) kemény (61) képek (6) munkahely (16) nkr (43) összeállítás (5) óvszer (9) reklám (285) sör (8) szép (26) szex (5) szexi (14) sziget (5) tánc (6) t mobile (6) vezetés (7) vicces (42) vicces kép (51) vicces videó (259) videó (10) zene (15) Címkefelhő

Keresés

Friss topikok

Jóság

Humor Humor & Funny Blogs - Blog Catalog Blog DirectoryEu Link Center Miner.hu Hun-Web Linkek LinkBank Blog Search: The Source for Blogs
eXTReMe Tracker
commercial blog funny banned video Blog Directory
blogsbycategory.com Blog Directory Last 9 funny clips

2009.06.03. 12:29 sziger

EP választási kampány

Úgy gondoltam az értékeléssel kivárok az utolsó hétig, hátha a finisben történik változás, azonban ezen a héten már nem úgy fest, hogy bárki szeretné aktivizálni már magát utcai fronton így jöhet az áttekintés.

Képgalléria (By Index)

Fidesz: Elég, ennyi Elég?

Az első körben az "Egy Ország mondja ELÉG" a korábbi Fideszes gyakorlatnak megfelelően "polgári" pár a tömeg előtt, egyik változat fiatalabb, a másik középkorú, semmi extra, csak az Elég.

Második körben már csak ELÉG.

Elég, elég. Valakinek az is elég, ha meggyújt egy cigit és az elég. Kevés. Semmi. Jaj, egyébként még a Szavazz is feltüntésre kerül, ami már mindjárt javít a helyzeten.

A helyzet az, hogy a Fidesz egy korábbi (2006.) választást már elveszítette többek között egy rosszul időzített kampánnyal, akkor a rosszabbul élünk mint 4 éve volt a túl negatív, és túl hosszú ideig tartó. Azóta ezt a hibát elkerülendő csak Elég!

Nyilatkozatokban és a választási hirdetésekben is ez az üzenet kevés. Nem is törekszik a bizonytalanok, vagy más csoportok elérésére, ennek értelmében a párt, megelégszik azzal akik a közvélemény kutatás alapján biztos elmennek és biztos rá szavaznak (De ez biztos? !) Csalódtam. A folyamatos minden ellenzés mellett, erre a kampányra több időt és energiát kellett volna fordítani. Ezzel szemben a weboldalon elhelyezett kampány sokkal tetszetősebb, a legjobban kidolgozott változat, érdemes megnézni.

MSZP : Retró diszkó jó nőkkel

Az MSZP óriásplakát kampánya sok (talán túl sok) szakaszra bontható.

1. "A Nők": Az MSZP prominens nő tagjait nyomták be, mivel a Magyar érdekeket képviseli Európában, vagy a Nők jogait... vagy... volt még valami, szóval érdekes, mindez már a retró jegyében és hangulatban, talán postai levelezőlap? Á inkább nem, de a kockás motívumot továbbra is átültették.

2. "Apja lánya": Érdekes és meglehetősen meredek változtatás volt ezt követően a masszív negatív reklám a "Nem szavazok a jobboldalra, mert együttműködik a szélsőségesekkel" Vagy a " Hangoskodás mögött nincs program" Ami még mindíg egy jobb választás mint az SZDSZ-es árpádsávos változat.

3. Mindez a TV kampány mellett át is csapott helyenként pozitívba (Mondjuk a filmből nem derült ki számomra világosan, hogy apja  és lánya, vagy idősebb pasi fiatalabb csajjal, de nem volt teljes család és ez tetszett, nem túl idealizált, és mind a két szereplő karakteres).

4. Végül úgy döntöttek, hogy elegyítsünk mindent, foglaljuk össze, hogy meglegyen az összekapcsolás: Elöl az apja, és lánya, és mögöttük hopp. Ott figyel a Göncz Kinga.

Összességében nézve nem rossz, még időben váltottak, és több célcsoport megcélzását is célul tűzték ki (A kampány alapján.) a betűtípus viszont többek által lehúzott, ezzel kapcsolatban bizonytalan vagyok, mert ez a hangulat valakinek vagy be jön, vagy nagyon nem..

A weboldal semmi extrát nem nyújt, ezen a téren a Fidesz kenterbe verte az egész mezőnyt.

SZDSZ: Árpádsávok 200001-ben

Az SZDSZ felváltva és párhuzamosan nyomatta az Árpádsávos / Szabad, demokara, valamint a 200001 szabad, demokrata szavazót. Ezek mellett még be-beköszönt egy-két területi képviselő helyileg aktualizált plakátja, amitől aztán az összhang teljesen elveszett.

Annyira szerteágazó kampányt próbáltak összehozni (összességében talán a legnagyobb ráfordítással), ami már a túlzó kategóriába esett, és ez a végeredményére is rá fogja nyomni a bélyeget.

Az SZDSZ.hu-n egy kisfilm van csak ami jó, elég egyedi, de önmagában kevés. Nagyon kevés, főleg az utcai ráfordításokat figyelembe véve.

MDF: Bokros + Habsburg

Az MDF esetén a Bokrossal és Habsburggal kampányolni szerintem veszélyes dolog, de legalábbis kevésbé célravezető, mint ismeretlen emberekkel, vagy emberek nélkül...

Nagyon szűk célcsoportot találnak így csak meg és az elrendezés, a kivitelezés (Hátul emberek idióta pózokban, elöl Bokros, vagy Habsburg csúnyán mosolyognak) is inkább ijesztő, mint bizalomkeltő.

Az MDF.hu-t nem is linkelem, mert nincs mit nézni, maga a honlap régi, igénytelen, átláthatatlan, és az, hogy az EP választásra mindössze egy banner hívja fel a figyelmet nálam megengedhetetlen.

Jobbik

A Jobbik esetén külön kampányt nem lehetne elkülöníteni, Morvai Balczóval és Vona Gáborral, mosolyog. Új erő? Lehet... Szerintem az SZDSZ-el és MDF-el együtt gyengén fognak szerepelni. A Jobbik oldalán legalább szépen van tálalva a kampány, de túl sok újat itt sem találhatunk.

Összegzés

Összességében a kampányok, valamint a közvélemény kutatások alapján én Fidesz győzelmet várok, de a reklámtevékenység miatt sokkal kisebb mértékűt, mint ami várható lenne az előzményeket figyelmbe véve. Az SZDSZ, az MDF, valamint a Jobbik nagyjából egy szinteten lesz a 3 semmitmondó kampány közül még az SZDSZ-es a legjobb, így amiatt talán egy kicsit a várhatónál jobbak lesznek. A kampányok nyertese nálam az MSZP, és nem azért mert az övék jó, de többieké annyival rosszabb. A webes felületen viszont a Fidesz mindenkit nagyon csúnyán alázott, itt a legrosszabb az MDF.

Szólj hozzá!

Címkék: reklám választás 2009 óriásplakát ep


A bejegyzés trackback címe:

https://malker.blog.hu/api/trackback/id/tr941160991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása